Nokian rolt vernieuwde truck-trailer band uit
(Foto: Shutterstock)

Nokian rolt vernieuwde truck-trailer band uit

Nokian brengt een nieuwe band voor truck-trailers uit. De ‘Hakka’ moet voor meer veiligheid en minder verbruik gaan zorgen.

De Hakka is een trailerband voor zowel lichte, als zware transporten. Volgens de Finse bandenmaker biedt hij een hoger kilometrage, betere grip en een lage rolweerstand. Het merk stelt verder dat de band geoptimaliseerd is om gelijkmatiger te slijten. De Hakka is ook voor elke as-positie beschikbaar. “We noemen het de ‘magische driehoek.’ Dit is de combinatie van goede grip, lage rolweerstand en hoge kilometrage”, vertelt Teppo Siltanen, manager bij Nokian, in een persbericht. “Met de nieuwe Hakka Truck Trailer-band zijn we erin geslaagd om een goede plek te bereiken, waar alle drie de parameters goed zijn zonder compromissen.”

“Verrassend genoeg stelt het transport van melk van boerderijen hoge eisen aan banden. De reden hiervoor is dat de tank zwaar is en de laatste kilometers soms behoorlijk ruige wegen kunnen zijn. Die kunnen met het seizoen veranderen van modderig naar besneeuwd”, vervolgt Siltanen. “Hetzelfde geldt voor het vervoer van houtsnippers en dat zorgt ervoor dat veel Scandinavische landen tijdens de wintermaanden 3PMSF-markeringen op elke band van voertuigen eisen.” Om aan deze voorwaarden te voldoen heeft daarom elke Hakka-band een 3PMSF-markering.

Vernieuwing

Naast veiligheid is volgens het merk de nieuwe band ontworpen om de zuinigheid te vergroten. “Zijn kilometerstand springt er echt uit”, stelt Siltanen. “De langere levensduur betekent eenvoudiger bandenbeheer met op de lange termijn lagere totale eigendomskosten.”

Het Finse bedrijf stelt verder dat bandenvernieuwing prioriteit heeft. Dit is naar eigen zeggen om zowel geld te besparen, als het milieu. Daarom heeft Nokian zijn band geoptimaliseerd voor hergebruik en een speciaal loopvlakvernieuwingspatroon opgesteld. Dit patroon heet de Nokian Noktop en past op elke nieuwe band. “De Hakka-band is met zijn stevige chassis geschikt voor loopvlakvernieuwing”, besluit Siltanen. “Nokian Noktop zorgt ervoor dat de band in de tweede ronde even goed presteert, als dat hij nieuw zou zijn.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.