Rubberfabrikant Lanxess ziet vraag inzakken

Rubberfabrikant Lanxess ziet vraag inzakken

Lanxess mediabijeenkomstRubberfabrikant Lanxess neemt met een omvangrijk efficiëntieprogramma maatregelen om de moeilijke marktomgeving het hoofd te bieden. Men zegt te kampen te hebben met een lagere vraag naar synthetisch rubber.
Grondstofprijzen
Als reden voor de fors lagere vraag geeft Lanxess de toegenomen concurrentie op de markt en de schommelende grondstofprijzen. Het bedrijf start daarom het zogenaamde “Advance” programma om te komen tot “een vermindering van de kosten en het personeelsbestand, evenals een optimalisering van de portfolio.” Voorzitter van de raad van bestuur Axel C. Heitmann zei tijdens een mediabijeenkomst alle nodige stappen te zullen nemen om zo snel mogelijk tot een duurzame en winstgevende groei te komen: “We zien de eerste signalen dat de markt zich stabiliseert, maar het is nog te vroeg om te zeggen wanneer en hoe snel het herstel zal standhouden.”
Advance programma
Als onderdeel van het “Advance” programma wil Lanxess vanaf 2015 jaarlijks zo’n 100 miljoen euro besparen door efficiëntieverbeteringen en gerichte herstructureringen. Het personeelsbestand neemt eind 2015 af met 1.000 medewerkers wereldwijd. Verder zal een fabriek in Zuid-Afrika worden gesloten en worden diens activiteiten in België ondergebracht. Ook zal de productiecapaciteit in de wereld worden aangepast aan de huidige marktomstandigheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.