Ook Bridgestone ontwikkelt Tyre Printing Technology

Ook Bridgestone ontwikkelt Tyre Printing Technology

Bridgestone ColorsideBridgestone Corporation heeft een nieuwe printtechnologie voor banden ontwikkeld die zich naar eigen zeggen onderscheidt van alle andere bandenprint- of kleurprocessen die op de markt verkrijgbaar zijn.
Colorside
De nieuwe Tyre Printing Technology heeft de naam “Colorside”, wat verwijst naar de gekleurde wangen van de banden. Volgens Bridgestone werd tot nu toe wit rubber gebruikt op de wangen van banden om banden met witte stroken en witte letters te produceren. Voor dit proces zijn grote hoeveelheden wit rubber nodig om verkleuring te voorkomen en de duurzaamheid te behouden. Door dit conventionele productieproces kan tevens het gewicht van de band toenemen.
Nieuwe printtechnologie
Bridgestone’s geavanceerde “Colorside” bestaat uit de laag die verkleuring moet tegengaan als basis, speciaal voor deze technologie ontworpen inkt, en de laag die bescherming biedt tegen externe beschadigingen aan de buitenkant. Dankzij deze nieuwe technologie kan Bridgestone haar banden een creatiever uiterlijk geven terwijl ook rekening is gehouden met milieukwesties, zoals brandstofverbruik, zonder extra gewicht van de band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.