Bridgestone wil in 2050 100 procent duurzame band

Bridgestone wil in 2050 100 procent duurzame band

Bridgestone Corporation heeft tijdens de ‘World Rubber Summit‘ in Singapore aangekondigd tegen 2050 banden te willen produceren die voor 100 procent uit duurzame materialen gemaakt zijn. Dit meldt Agentschap NL op basis van een artikel in Duurzaamnieuws.nl.
Om zover te komen doet de bandenfabrikant al onderzoek naar nieuw synthetisch rubber uit biomassa en de verbetering en diversificatie van natuurlijke rubberbronnen. Hiervoor is men een samenwerking aangegaan met Ajinomoto Co. voor de productie synthetisch rubber uit biomassa. Volgens Bridgestone kan biomassa nu al worden gebruikt om sommige rubberproducten te vervangen.
Daarnaast heeft Bridgestone bijgedragen aan het in kaart brengen van het genoom van de rubberboom (Hevea brasiliensis). Hiermee hoopt men betere varianten te ontwikkelen met een hogere opbrengst en een betere kwaliteit latex.
Ook doet de Japanse fabrikant nog onderzoek naar innovaties zoals een duurzame ‘luchtloze band. Door de unieke structuur van spaken binnenin de band, kan het gewicht van de auto gedragen worden. Hierdoor hoeft de band niet te worden opgepompt en zijn lekke banden verleden tijd. Daarnaast levert de niet-pneumatische band een comfortabele en stille rijervaring. Doordat het profiel van de “luchtloze band” uit rubber wordt gemaakt en de spaken uit thermoplastische polymeer worden gemaakt, kan hij volledig hergebruikt worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.