Reifen.com opent webshop voor de Benelux
(Foto: Shutterstock)

Reifen.com opent webshop voor de Benelux

De Duitse webshop Reifen.com start in de Benelux een nieuwe website op. In ons land kunnen klanten nu gebruikmaken van dochtermerk Rubbex.com.

Het volledige aanbod van de multichannel-specialist is in de hele Benelux beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. Hier kunnen zowel consumenten, als bedrijven terecht voor verschillende bandenmerken van Continental tot Vredestein en Michelin tot Imperial. “Er is gekozen voor een webshop met een nieuwe naam, om iets meer afstand te nemen van de naam Reifen.com. Dat is toch een heel Duits woord en dat kan in andere landen voor minder herkenning zorgen. We zijn al werkzaam in Frankrijk en met de toevoeging van de Benelux willen we zo internationaal mogelijk zijn. Mocht het echt nodig zijn, dan leveren we ook overal naartoe. Maar als je vanaf de Spaanse eilanden bij ons besteld zijn de vervoerskosten wel een groter punt”, vertelt Renée Rheinhardt, woordvoerder Rubbex.com, aan Bandenportaal. Komend jaar moeten er nog meer landen bij het doelgebied van de webshop komen, dat nu bestaat uit de Benelux, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. In dit laatste land werd het bedrijf in 1989 opgericht. Ondertussen heeft de bandenspecialist hier 37 fysieke winkels en werkt hier samen met 3.750 montagepartners. In de andere landen waar Reifen opereert werkt het bedrijf met 4.160 partners samen.

Functies

“Reifen.com bestaat al jaren zo en mensen zijn aan de site gewend geraakt. Daarentegen hebben wij met de site Rubbex.com de kans gekregen om nieuwe functies uit te testen”, vervolgt Rheinhardt. Een voorbeeld hiervan is de ‘intelligente productzoekmachine’. Deze helpt klanten te zoeken met behulp van een artikelnummer, trefwoord of matchcode. Daarnaast zijn ook automatische aanvullingen in de zoekbalk, onmiddellijke suggesties voor gemengde banden, en nieuwe betalingsopties terug te vinden op de site.

Rheinhardt vertelt dat er meer verschillen zijn tussen de originele Reifen-site en Rubbex. Zo is de velgenconfigurator in Nederland ook anders dan in Duitsland. “In Nederland mag je namelijk veel meer doen met velgen, dan in Duitsland, terwijl je alsnog door een apk heen komt. Omdat daar dus veel meer opties voor klanten zijn, was het ook moeilijker voor ons om dit op te zetten. We kijken nu hoe de nieuwe functies van de site, zoals de zoekmachine, in de praktijk fungeren. Als die het nou beter doen dan op Reifen.com, zullen we zeker deze lessen daarin verwerken.” Om de nieuwe webshop op te zetten heeft Reifen een specialist, voor digitale oplossingen in de automotive-industrie, in de arm genomen. Hij moet ervoor zorgen dat klanten ook in hun eigen taal producten kunnen vinden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.