Profile Nooteboom lijft Alband Nooteboom Rotterdam in
Alband Nooteboom in Rotterdam (Foto: Profile Nooteboom)

Profile Nooteboom lijft Alband Nooteboom Rotterdam in

Met de overname is de ‘cirkel’ voor de familie Nooteboom rond.

Profile Nooteboom neemt Alband Bandenservice in Rotterdam over van Jan Nooteboom. Het Kralingse bedrijf van Nooteboom wordt overgenomen door zijn neef, Maurice Nooteboom. Daarbij breidt de familie zijn netwerk verder uit in de Randstad, en houdt het bedrijf de vestiging binnen de familie.

“Alband ligt precies in ons werkgebied en is een mooie aanvulling op ons bedrijf”, vertelt Directeur Maurice Nooteboom. Hij herkent ‘de vakmanschap’ die in het bedrijf van zijn oom zit. “De kennis, de kunde en de liefde voor het vak zitten diep geworteld in het bedrijf. Wij verwachten in de toekomst synergievoordelen te kunnen behalen op het gebied van automatisering, administratie, marketing en personeelszaken”, aldus Nooteboom.

Reden van de overname

Hoe de overname tot stand kwam vertelt Yuri Nooteboom, broer van Maurice en woordvoerder van Profile Nooteboom. Hij ziet het bedrijf als een interessante toevoeging op de huidige activiteiten. “Jan is een oom van mij. Die wilde eigenlijk wat anders.” Voor zijn oom was het de snelste zet om naar zijn familie te stappen. “Hij vertelde tegen mij dat hij ermee wilde stoppen en zei dat vervolgens tegen mijn vader. Zo kwam hij bij ons uit, wij kennen elkaar door en door.”

Nooteboom legt verder uit. “Mijn vader, Koos, was begonnen met Alband en verkocht het bedrijf later omdat hij naar andere opties keek in de Randstad. Destijds nam mijn andere oom Hans Polleij het bedrijf over. Hans heeft het bedrijf jaren gerund. Maar Hans ging uiteindelijk met pensioen, toen nam Jan het over.”

De bandenzaak in Gouda is er nog steeds, en wordt nu gerund door Maurice, Yuri en Remco Nooteboom en Hans Meijer (niet familie). Met de overname komt de vestiging in Kralingen terug bij de lijn van Koos. “De cirkel is nu weer rond.”

Ambities in Rotterdam

Yuri Nooteboom herkent dat Rotterdam een interessante locatie blijft voor banden. “We konden geen goede locatie vinden in Rotterdam. Nu kwam deze kans voorbij, en dat is ideaal. We rijden er vaak langs dus dat past precies.” Volgens hem zijn er ook voordelen voor het personeel. “De efficiëntie gaat erop vooruit.” Dit komt doordat de administratie centraal wordt geregeld. “Ze krijgen meer tijd om op de klant te focussen.”

Ook valt de inkoop van banden voor het bedrijf weg, want Nooteboom heeft een opslagplaats van banden. “In Moordrecht liggen banden van ons. Dat is binnen een kwartiertje in Rotterdam.”

Brainstormen naar de toekomst

Het bedrijf denkt na over een leidinggevende voor de vestiging. “Op termijn moet er een nieuwe vervanger van Jan komen. We hebben nog geen gesprekken lopen maar zijn aan het brainstormen. We kijken ook zeker intern.” Nooteboom laat weten dat alle medewerkers in dienst blijven.

De Nooteboom Groep is sinds zijn oprichting in 1881 in Schiedam-Kethel gegroeid van een vestiging tot drie autobandengroothandels en negen truckbandenservicebedrijven. Het bedrijf is vooral actief in onder andere Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Brabant en Zeeland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.