Profile certificeert duurzaam Van Kaathoven
(Foto: Profile Tyrecenter)

Profile certificeert duurzaam Van Kaathoven

Profile Tyrecenter heeft afvalinzamelaar Van Kaathoven gecertificeerd met het certificaat ‘Duurzaam op de weg’. Dit certificaat krijgen bedrijven die een duurzaam bandenbeleid voeren.

Van Kaathoven heeft vestigingen in Brabant en Limburg en is onderdeel van Ortessa Groep: een groep van vijf ondernemende afvalbedrijven. Samen beheersen ze alle schakels van afvalbeheer, -inzameling en -verwerking. De eigen klimatologische voetafdruk probeert Van Kaathoven onder meer te verkleinen door een duurzamer bandenbeleid. De vloot van Van Kaathoven bestaat uit 110 voertuigen, motorwagens, trekkers en trailers. Alle voertuigen zijn volgens het bedrijf non-stop onderweg om afval in te zamelen en daarom is duurzaamheid zo’n belangrijk punt.

“Profile werkt voor Van Kaathoven volgens de zogeheten ‘100 % Uptime Service’. Onze Profile- bandenspecialisten uit Maastricht en Veghel verrichten daarom drie keer per jaar een fleetcheck. Ze brengen de voertuigen op de juiste bandenspanning en controleren het bandenprofiel. Waar mogelijk herprofileren we. Dat wil zeggen dat we het bandenprofiel uitdiepen om nog meer rendement uit elke band te halen. We werken verder met Aeolus-banden. Deze worden vergoed als ze binnen twee jaar nog maar de helft van de millimeters profieldiepte hebben en niet meer te repareren zijn”, legt Profile salesmanager John Loos, in een persbericht, uit.

Milieu en kostenbesparing

De samenwerking met Profile moet Van Kaathoven niet alleen milieuvoordelen, maar ook een kostenbesparing opleveren. “Het online bandenmanagementsysteem Tymacon van Profile garandeert een solide werkwijze voor periodieke controles en onderhoud. Hierdoor minimaliseren wij onze CO2-uitstoot en het risico op stilstand”, stelt Wim Curvers, technisch inkoper bij Ortessa. Om de banden optimaal te houden bespreken Curvers en Loos daarna elk kwartaal de rapportages uit Tymacon. Volgens Loos zijn hierdoor alle vlootgegevens toegankelijk. “Van kilometerkostprijs tot profieldiepte per bandpositie. Wanneer een vrachtwagen (banden)pech heeft, kunnen alle aangesloten bandenspecialisten direct de benodigde gegevens raadplegen. Hierdoor is de efficiëntie optimaal!”

Van Kaathoven opereert in een groot gebied en werkt met meerdere Profile-vestigingen. Daarom leggen beide partijen de samenwerking vast in een vestigingsinstructie. Hierdoor kunnen alle Profile-bandenspecialisten Van Kaathoven altijd en overal van service voorzien. “We vinden de landelijke dekking die Profile biedt daarom zeer prettig. Zo zitten ze altijd dicht bij onze vestigingen en kunnen we snel schakelen zodra dit nodig is”, besluit Curvers.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.