Profile gaat groen met vervangende Mini’s
(Foto: Profile)

Profile gaat groen met vervangende Mini’s

Profile introduceert elektrische Mini’s als vervangende auto voor zakelijke leaserijders. De eerste dertig exemplaren zijn ondertussen in gebruik bij Profile’s servicegarages.

Volgens het bedrijf is 25- 30 procent van nieuwe leaseauto’s elektrisch en blijft dit aantal stijgen. “Onze Profile-ondernemers kiezen bewust voor de Mini Electric als vervangende auto voor hun klanten vanwege de rijbeleving. Nu de eerste Mini’s in gebruik zijn genomen, krijgen we enthousiaste reacties van onze klanten. Wij voeren al jaren onderhoud uit voor de zakelijke markt. Daarom zien wij de Mini Electric als een gebaar naar zakelijke rijders die een sportieve, duurzame auto met rijcomfort wensen. Dat geldt natuurlijk ook voor particuliere klanten die de Mini Electric huren als zij hun auto naar Profile brengen voor APK, onderhoud of reparatie”, vertelt Menno Kuipers, directeur auto’s bij Profile, in een persbericht.

Profile meldt dat al zijn vestigingen met de nieuwe Mini’s uitgerust zijn om aan ev’s te werken. Zo zijn de monteurs EV-opgeleid, de werkplaatsen ingericht met EV-gereedschappen en -apparatuur en staat er een laadpaal voor elk pand. De laadpalen zijn te herkennen aan de groene parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. De ondernemers die hieraan meedoen hebben ook het EV-certificaat aan de muur hangen. De vestiging Zeeland gaat volgens het bedrijf nog een stapje verder. Hier staan zes Mini’s die hun stroom uit eigen opgewekte zonne-energie halen.

Leaseplan

Dat de uitrol van de Mini Electric snel en soepel is verlopen, komt volgens Profile door de samenwerking met BMW- en Minidealer Story ‘s-Hertogenbosch en Leaseplan. Bij deze laatste partij rijden naar eigen zeggen alle medewerkers honderd procent elektrisch. Daarnaast begeleidt het bedrijf klanten om over te stappen op EV’s. De samenwerking met Profile zorgt ervoor dat deze leaserijders ook volledig elektrisch rijden wanneer zij gebruikmaken van een vervangende auto. Volgens Kuipers gaat dat goed door de klantvriendelijkheid van de Mini’s: “Met een range van 234 kilometer bereik je alle plaatsen in Nederland. Iedereen die de Mini Electric rijdt, stapt er met een glimlach weer uit.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.