Porsche Cayenne op Japanse banden
(Foto: Yokohama)

Porsche Cayenne op Japanse banden

Het nieuwe model van de Porsche Cayenne wordt uitgerust met banden van het Japanse Yokohama. Porsche koos voor de ADVAN Sport V107 banden, waarbij de Cayenne op de voorwielen de 285/40R22 110Y krijgt gemonteerd en op de achterwielen de 315/35R22 111Y.

Dat meldt Yokohama in een persbericht. De ADVAN Sport V107 is een ultra- hoge prestaties band van ADVAN, het vlaggenschip merk van Yokohama. De band is ontwikkeld voor drie categorieën premium voertuigen: premium high-performance auto’s, SUV’s en EV’s. De banden zijn uitgebreid getest op het testcentrum van de Japanse onderneming op de Nűrburgring. Bij de ontwikkeling van de specifieke band voor de Cayenne is ook samengewerkt met Porsche. Yokohama heeft ook al banden voor eerste montage OE kunnen leveren voor eerdere modellen van de Cayenne.

In het kader van haar managementplan beoogt de consumentenbanden business van Yokohama om de verkopen van banden met een hoge toegevoegde waarde, namelijk die van ADVAN en banden van Geolandar voor SUV’s en pick-up trucks, verder op te voeren. ‘Eén van de belangrijkste acties in dat kader is te pogen om meer autofabrikanten te laten kiezen voor die bandenmerken als originele uitrusting van nieuwe auto’s.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.