Pirelli opnieuw hofleverancier Pagani
(Foto: Pirelli)

Pirelli opnieuw hofleverancier Pagani

Pirelli geeft de nieuwste Pagani, de Utopia, zijn op maat gemaakte P Zero Corsa-banden mee. De Italiaanse hypercar werd onthuld in het Leonardo da Vinci Science and Technology Museum in Milaan.

De bandenmaker stelt dat er verschillende lessen uit de autosport in de Corsa’s verwerkt zijn. De compound en het loopvlakpatroon moeten daarom de band in staat stellen om hoge vermogens- en koppeloutputs aan te kunnen. Dat moet daarnaast bij alle temperaturen en op elk wegdek kunnen. De banden hebben daarnaast het silhouet van de auto op de zijwand, wat aangeeft dat ze op maat zijn gemaakt. De rijdynamiek is volgens Pirelli verder versterkt door banden in twee verschillende maten voor en achter te leveren. De voorkant krijgt de maat 265/35ZR21 en achter liggen banden in de maat 325/30ZR22. Voor de Utopia heeft het bandenmerk verder gekeken om het comfort zo groot mogelijk te maken. Daarom is er voor de winter ook een speciale P Zero-winterband.

De banden voor de Utopia zijn ontwikkeld door middel van een digitaal model. De bandenmaker stelt dat voor meer efficiëntie en minder gebruikt materiaal zorgt. Pirelli werkt al meer dan tien jaar met Pagani samen. Hierbij is de vereniging van technologie en stijl de belangrijkste factor. Deze samenwerking zorgde er eerder al voor dat de Zonda P Zero-banden kreeg. Daarnaast kreeg de Huayra Roadster BC de Trofeo R-variant van deze banden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.