Pirelli opent Digital Solutions Center
(Foto: Pirelli)

Pirelli opent Digital Solutions Center

Pirelli heeft in Bari een Digital Solutions Center geopend. Dat is het eerste ontwikkelingscentrum dat volledig gericht is op digitale innovatie met als doel de interne vaardigheden te versterken op de meest strategische terreinen voor Pirelli, laat het bandenbedrijf weten middels een persbericht.

Het Pirelli Digital Solutions Center is een samenwerking tussen de publieke en private sector en de wetenschappelijke wereld via de Universiteit van Bari. De eerste tien werknemers zijn er inmiddels aan de slag en het is de bedoeling dat de komende jaren tot zeker 50 op te voeren. De medewerkers zijn actief met de ontwikkeling van software en algoritmes die worden toegepast voor de meest geavanceerde processen van planning, fabricage en marketing van Pirelli banden in de hele wereld.

Eén van de belangrijkste projecten is het Big Data Platform voor de verzameling, transformatie en analyse van alle data die binnenkomen uit de verschillende ecosystemen van het bedrijf, legt Pirelli verder uit. Op die manier kunnen algoritmes worden verwerkt die de productontwikkeling kunnen versnellen, de kwaliteit verder kunnen verbeteren, de machine-bezetting efficiënter kunnen maken en ook de commerciële activiteiten kunnen optimaliseren. Ook kunnen er nieuwe digitale diensten mee worden ontwikkeld. Bovendien kan Pirelli hiermee studies uitvoeren op de Digitale Tweeling, de digitale replica van fysieke banden waarmee nieuwe prestatie analyses kunnen worden opgezet.

Marco Tronchetti Provera, executive vice chairman en ceo van Pirelli: “Als een idee in een korte tijd werkelijkheid wordt, is dat altijd een bron van trots. We willen een plaats creëren waar nieuwe bronnen en jonge talenten kunnen bijdragen aan de digitale transformatie van Pirelli, de basis van de huidige industrie. Nu bestaat deze plek en draagt het volledig bij aan projecten die ons digitale team uitvoeren in de hele wereld.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.