Overname Pirelli door ChemChina goedgekeurd

PirelliDe Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Pirelli door het Chinese staatsbedrijf ChemChina. Volgens de Europese mededingingsautoriteiten is de overname geen bedreiging voor de concurrentie: “De klanten kunnen blijven kiezen uit voldoende concurrerende bandenleveranciers.”
Technologie
National Chemical Corporation (ChemChina) heeft eerder overeenstemming bereikt over de aankoop van Pirelli voor 7,1 miljard euro. De overname geeft ChemChina toegang tot de technologie van Pirelli om premium banden te maken. Pirelli krijgt door de overname beter toegang tot de Chinese markt en meer bandbreedte om te concurreren met rivalen als Michelin en Continental, die ook willen groeien in Azië.
Grootaandeelhouder Camfin
De unit binnen ChemChina die banden produceert (China National Tire & Rubber) koopt eerst de 26,2 percent aandelen van de Italiaanse grootaandeelhouder Camfin en zal daarna de rest overnemen. Pirelli’s minder winstgevende productieunits voor bedrijfsauto en industriëke banden zullen worden ondergebracht in ChemChina’s unit Aeolus, waarmee deze unit de productie kan verdubbelen.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.