Pirelli opent ontwikkelcentrum in Duitsland
(Foto: Pirelli)

Pirelli opent ontwikkelcentrum in Duitsland

Pirelli heeft bij zijn vestiging in het Duitse Breuberg een virtual development center geopend. Het ontwikkelcentrum stelt de bandenfabrikant in staat om producten virtueel te ontwikkelen en te testen. Daarmee wordt de ontwikkeltijd met 30 procent ingekort terwijl er ook 30 procent minder prototypes van de banden gemaakt hoeven te worden.

Dat meldt Pirelli in een persbericht. De rijsimulator, die onderdeel uitmaakt van het centrum, maakt het mogelijk om veel preciezer testresultaten te bereiken dan traditionele methoden. Op die manier kan Pirelli antwoorden bieden die steeds beter overeenstemmen met de verzoeken van autofabrikanten, legt het bedrijf uit.

Technici van Pirelli kunnen virtuele versies van alle voertuigmodellen van automerken invoeren in de simulator. Vervolgens beginnen de testritten met virtuele bandenmodellen. De technici kunnen zien hoe het gedrag van een auto wordt beïnvloed of kan worden beïnvloed door stuurbewegingen, versnellen en remmen. ‘’Het VDC, waaronder de simulator, ondersteunt alle virtuele fasen voor Duitse autofabrikanten’’, aldus Florian Waffenschmidt die het centrum leidt.

In Duitse bandenkringen is de investering van Pirelli begroet als een welkom positief bericht na de fabriekssluitingen met grootschalige ontslagen bij Goodyear en Michelin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.