Pirelli bouwt bandenfabriek in Saoedi-Arabië
(Foto: Pirelli)

Pirelli bouwt bandenfabriek in Saoedi-Arabië

Pirelli gaat een grote bandenfabriek bouwen in Saoedi-Arabië. Pirelli en het overheidsfonds van dat land PIF investeren samen 500 miljoen dollar in het project. De bandenfabrikant krijgt een belang van 75 procent in de joint-venture.

Dat heeft Pirelli meegedeeld in een persbericht. De fabriek moet in 2026 in bedrijf komen met
een capaciteit van 3,5 miljoen eenheden per jaar. Daarbij gaat het om banden voor het merk Pirelli zelf en voor een lokaal merk voor de regionale markt.

Saoedi-Arabië wil tegen 2030 een wereldwijde hub voor de autofabricage zijn. In dat kader heeft PIF het eerste Saoedi-Arabische EV-merk Ceer opgericht, heeft Lucid Motors recent in dat land haar eerste internationale fabriek geopend en gaat ook Hyundai Motor er voor 500 miljoen dollar een autofabriek bouwen. Ook heeft Saoedi-Arabië een apart investeringsbedrijf voor de auto-sector, het National Automotive and Mobility Company, opgericht.

Pirelli gaat technische steun en expertise leveren voor het ontwerp, de ontwikkeling en het beheren van de bandenfabriek. “Pirelli en PIF willen een nationale en regionale speler creëren die productiecapaciteit lokaliseert voor een belangrijk segment in de auto-industrie en tegelijkertijd upstream en downstream activiteiten in de hele waardeketen realiseert.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.