FIA zoekt naar bandenleverancier 2017-2019

FIA zoekt naar bandenleverancier 2017-2019

De Autosportfederatie FIA is gestart met zijn zoektocht naar een bandenleverancier voor de Formule Eén in de periode van 2017 t/m 2019. Dit melden Autosport.com en Motorsport.com.
Contract Pirelli
Het huidige contract met Pirelli loopt eind 2016 af. Daarna kan het stokje door een nieuwe bandenleverancier worden overgenomen. Deze leverancier moet zich voor ten minste drie jaar aan de Formule Een binden.
Interesse Michelin
Pirelli heeft al eerder aangegeven tegen bepaalde voorwaarden door te willen gaan als bandenleverancier. Het andere bandenmerk dat al meermalen interesse heeft getoond om leverancier te worden is Michelin. Deze leverancier heeft ook al aangegeven groot voorstander te zijn van het gebruik van de nieuwe 18 inch wielen in plaats van de huidige 13 inch.
Volgens Autosport.com en Motorsport.com kunnen nieuwe bandenleveranciers zich tot en met 17 juni melden met een voorstel. Fia gaat dan de binnengekomen voorstellen toetsen en een maand later moet bekend zijn wie het is geworden. FIA zou zich overigens al eerder hebben uitgesproken voor één bandenleverancier voor alle teams.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.