Onderzoek: kostendruk vertraagt elektrificatie fleets
(foto: Bridgestone/Webfleet)

Onderzoek: kostendruk vertraagt elektrificatie fleets

De kostendruk die bedrijven ondervinden leidt tot vertraging bij de elektrificatie van hun voertuigen. Een onderzoek onder 210 fleetowners laat zien dat ruim driekwart van hen de elektrificatieplannen heeft uitgesteld. Meer dan 70 procent kijkt ook naar het later vervangen van hun voertuigen.

Dat melden Bridgestone en Webfleet, die het onderzoek uitvoerden, in een persbericht. Tot de kostenbesparende maatregelen behoren inkrimping van het aantal voertuigen – genoemd door één op de drie ondervraagden – of het ontslaan van medewerkers. Veel respondenten zeggen zich wel bewust te zijn dat dit soort ingrepen slecht kan uitpakken voor hun kostenstrategie op langere termijn.

“Snijden in de bestedingen is het favoriete scenario voor veel bedrijven nu stijgende kosten een klap veroorzaken voor hun winsten,’’ zegt Andrea Manenti, vicepresident bij Bridgestone EMIA. “Maar door uitgaven uit te stellen en een kortetermijnbenadering te kiezen, kan de winstgevendheid in gevaar komen. Met een zorgvuldige planning kunnen de totale kosten van elektrische voertuigen lager zijn dan van hun fossiele tegenhangers, wat besparingen over de levenscyclus van de vloot oplevert.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.