Bridgestone levert banden aan meeste teams zonnerace
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone levert banden aan meeste teams zonnerace

Bridgestone zal dit jaar een recordaantal van 35 – van de in totaal 43 teams – die meedoen aan de komende aflevering van de race met zonnevoertuigen voorzien van banden. Het bedrijf viert daarmee ook dat het tien jaar titelpartner is van de Bridgestone World Solar Challenge BWSC.

De zonnerace, die de afgelopen jaren drie keer is gewonnen door het Solar Team Eindhoven, – wordt gehouden van 22 tot en met 29 oktober op het ruim 3 duizend kilometer lange traject tussen Adelaide en Darwin in Australië.

De terugkeer van het evenement

Het evenement vond voor het eerst plaats in 1987 met als doel om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zonneauto’s, jonge technici te steunen en bij te dragen aan het milieu door het gebruik van een nieuwe energiebron, zonlicht. De deelnemers worden uitgedaagd om de meest efficiënte voertuigen te ontwerpen, bouwen en ontwikkelen. Dit jaar is de 16e editie.

‘’We zijn erg blij met de terugkeer van dit ongelofelijke evenement en zijn enthousiast om onze betrokkenheid bij het BWSC opnieuw uit te breiden door het ondersteunen van deelnemende teams,’’ zegt Tomoyuki Takagi, Executive Director Global Marketing Strategy, Bridgestone Corporation.

Het bedrijf laat weten toegewijd te blijven aan de BWSC als bewijs van haar transformatie naar ‘duurzame oplossingen’ door de ontwikkeling van nieuwe bandentechnologie. “De auto-industrie gaat door met de elektrificatie en de BWSC biedt ons de gelegenheid onze technologie en ontwikkelingen aan de wereld te tonen”, aldus het bedrijf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.