Bridgestone wint grondstoffen uit pyrolyse gebruikte banden
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone wint grondstoffen uit pyrolyse gebruikte banden

Bridgestone is begonnen met de productie van olie en gerecyclede carbon black door middel van pyrolyse van gebruikte banden. Dat levert onder meer butadine op, een grondstof die gebruikt wordt in synthetische rubber. Het bedrijf doet dat in testfaciliteiten in het Bridgestone Innovation Park in Kodaira City, Tokio. Dat laat de Japanse bandenfabrikant weten in een persbericht.

‘Dit initiatief is bedoeld om de sociale implementatie in kaart te brengen van chemische recycle technologieën die precieze pyrolyses van gebruikte banden mogelijk maken’. Het project rond pyrolyse, een thermisch kraakproces, is één van twee R&D projecten om chemische productie-technologieën te ontwikkelen voor gebruikte banden.

Bridgestone wil samen met enkele Japanse technische instellingen tegen 2030 een grootschalige productie van dat soort chemische producten uit gebruikte banden zien te bereiken. ‘Bridgestone versnelt initiatieven om carbon-neutraliteit en een circulaire economie te bereiken in de hele waardeketen’, legt de onderneming uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.