Webfleet (Bridgestone) in EV-advisering
Foto: Webfleet

Webfleet (Bridgestone) in EV-advisering

Webfleet, de fleet management tak van Bridgestone, heeft de samenwerking met de Duitse start-up Chargylize uitgebreid. In Webfleet EV.connect zijn de platforms van beide bedrijven samengevoegd om klanten advies te geven over de transitie naar een elektrische vloot, laat het in Amsterdam gevestigde Webfleet weten. EV.connect is beschikbaar voor gebruikers van beide platforms in ons land en verder onder meer in Duitsland en Groot-Brittannië.

Chargylize gebruikt de telematica data van Webfleet om het huidige voertuiggebruik van ondernemingen te analyseren. In combinatie met gegevens over de beschikbare laadinfrastructuur in het werkgebied van de betrokken vloot kan Webfleet zo elektrificatie adviezen van Chargylize verstrekken. Dat stelt die klanten in staat om in kaart te brengen hoeveel van hun voertuigen kunnen overschakelen naar elektrische modellen, legt Webfleet uit.

Gebruikers kunnen uit een lijst van voorgestelde EV’s kiezen welk model het beste voldoet aan hun criteria, zoals bereik, fabrikant en prijs, en ook zien hoeveel CO2 en brandstof ze op die manier kunnen besparen. “Onze oplossing biedt werkelijke transparantie aan fleetmanagers over het elektrificatie potentieel van hun vloot”, zegt Florian Klett, mede-oprichter en ceo van Chargylize. “Dat maakt data-driven beslissingen mogelijk in plaats van een natte vingergevoel. Het partnerschap met Webfleet stelt fleetmanagers in staat binnen 10 minuten de elektrificatie van hun vloot te simuleren.” Taco van der Leij, vice-president Webfleet Europe vult aan: “Webfleet is er op gefocust om onze gebruikers te ondersteunen bij de transitie naar EV’s. We zijn daarom enthousiast om samen te werken met Chargylize. Partnerschappen als dit stellen onze gebruikers in staat hun elektrificatie traject stap-voor-stap te plannen, ondersteund door accurate data om hun vlootefficientie te optimaliseren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.