Bridgestone komt met nieuwe 4×4 band voor on- en offroad
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone komt met nieuwe 4×4 band voor on- en offroad

Bridgestone introduceert een nieuwe premium band. De Dueler All-Terrain A/T002 is speciaal ontworpen om 4×4-bestuurders controle te geven op elk terrein, zowel off-road als op de gewone weg. Dit meldt Bridgestone in een persbericht.

De band biedt volgens het bedrijf verschillende voordelen. Door de zeshoekige blokvorm heeft de band volgens Bridgestond ‘uitstekende’ tractie en rembalans. Ook kan de band modder en sneeuw aan en blijft hij schoon op asfalt.

De band is gecertificeerd volgens de 3PMSF- en M+S-normen, wat betekent dat hij geschikt is voor winterse omstandigheden.

Ook biedt de band maar liefst 40 procent meer kilometers in vergelijking met zijn voorganger.

“Ons uitgebreide marktonderzoek leert dat 4×4-bestuurders op zoek zijn naar vrijheid en avontuur, maar ze willen ook veiligheid en de zekerheid dat ze ongeacht het weer of de ondergrond klaar zijn voor hun rit”, vertelt Emilio Tiberio, Chief Technical Officer en Chief Operating Officer bij Bridgestone EMIA. Volgens hem presteert de band zowel on- als off road.

De band is verkrijgbaar in 43 maten, variërend van 15 tot 19 inch. Door een duurzame aanpak kan een digitale versie van de band virtueel worden getest, wat resulteert in besparingen op grondstoffen en CO2-uitstoot tijdens de ontwikkelingsfase.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.