Bridgestone gaat banden testen via autonoom rijden

Bridgestone gaat banden testen via autonoom rijden

Bridgestone Corporation start samen met ZMP Inc. een project waarbij men het geluid dat wordt veroorzaakt door autobanden gaat meten via autonoom rijden.
Testmethode
ZMF Inc. ontwikkelt systemen voor autonoom rijden. Door samen met Bridgestone een testmethode te ontwikkelen op basis van autonoom rijden kan ZMP gebruik maken van Bridgestone’s expertise op het gebied van bandentesten. Bridgestone kan ZMP’s expertise inzetten bij de ontwikkeling van banden voor zelfrijdende auto’s. Beide bedrijven zijn er al in geslaagd om bemande voertuigen autonoom te laten rijden op Bridgestone’s testcircuit. Bij de bandentest zal gebruik worden gemaakt van de ZMP RoboCar MiniVan.
Wetgeving
De geluidsmetingen van de bandne zijn nodig vanwege nieuwe regels voor het geluid dat wordt veroorzaak door banden. Deze de metingen uit te voeren zonder dat daarbij testrijders betrokken zijn wil Bridgestone komen tot nauwkeurige testresultaten en meer efficiency. Ook wil Bridgestone de verkregen inzichten gebruiken bij de ontwikkeling voor banden voor zelfrijdende auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.