Bridgestone biedt ‘tool’ om wegennet beter te beheren
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone biedt ‘tool’ om wegennet beter te beheren

Bridgestone Mobility Solutions introduceert Bridgestone Road Conditions, een ‘oplossingenportfolio’ op basis van geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens van voertuigen die met Webfleet verbonden zijn. Daarmee kunnen steden en gemeenten, wegbeheerders, kaartleveranciers en eigenaars van commerciële wagenparken een beter inzicht krijgen in de staat en kwaliteit van het wegennet, stelt Bridgestone Mobility Solutions in een persbericht.

‘De geavanceerde data-oplossingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de verkeers- en bestuurdersveiligheid, in overeenstemming met de EU-doelstelling om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen 2030 met 50 procent te verminderen,’ stelt het bedrijf.

De Road Damage Detection-oplossing identificeert onregelmatigheden op de weg aan de hand van data van verbonden voertuigen uitgerust met de fleet management-oplossingen van Webfleet. Met behulp van sensoren en voertuiggegevens lokaliseert deze tool nauwkeurig schade op de weg, zoals kuilen, scheuren en oneffenheden. ‘Met behulp van het AI-algoritme kan de mate van schade worden bepaald, wat bestuurders en wagenparkbeheerders helpt het risico op ongevallen te verkleinen en schade aan banden en voertuigen te voorkomen. Steden en wegbeheerders kunnen die inzichten daarnaast gebruiken voor de optimalisatie van preventief onderhoud en infrastructuurplanning.’

Verder biedt de Road Asset Visualisation-oplossing informatie over wegen en infrastructuur dankzij de analyse van gegevens van meerdere aangesloten voertuigsensoren en camera’s. Camera’s gemonteerd op de voertuigen beschikken over Edge AI-functies waarmee gegevens in realtime op het apparaat worden verwerkt. De privacy van de gegevens wordt gewaarborgd door alleen geanonimiseerde gegevens te uploaden naar de cloud voor verdere analyse. Op die manier kunnen wegactiva en kenmerken zoals verkeersborden, verkeerslichten en rijstrookmarkeringen worden gevisualiseerd en geïdentificeerd indien ze beschadigd, vernield of geblokkeerd zijn door vegetatie.

“Bridgestone Road Conditions kan helpen de veiligheid en het comfort op de weg te vergroten door realtime data-inzichten over schade aan het wegennet te bieden die preventief wegonderhoud en infrastructuurplanning mogelijk maken en die de verkeersdoorstroming optimaliseren”, zegt Raghunath Banerjee, Vice President of Data Solutions bij Bridgestone Mobility Solutions.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.