OBO Banden importeur Techking banden in Europa

OBO Banden importeur Techking banden in Europa

OBO-BANDEN_LogoNa ruim 50 jaar alleen grote gebruikte banden te hebben vernieuwd lanceert OBO Banden in januari 2015 een nieuw bandenconcept op de Europese markt. Nieuwe banden van het Chinese merk Techking worden verkocht met een tweede leven concept.
Statiegeld
Bij de verkoop van een Techking band ontvangt de koper 3 belangrijke extra’s, aldus directeur Herman Hutten. Dit zijn 5 jaar garantie op de nieuwe de band door OBO Banden, een terugkoop garantie en een vernieuwbare kwaliteitsband. “De terugkoopgarantie kan gezien worden als een soort statiegeld. Na het gebruik van de band lever je de versleten band in en krijg je er een gegarandeerd geld bedrag voor terug óf je laat je band vernieuwen en bespaart zo geld. Duurzaamheid die winstgevend is. Dat is de nieuwe trend.”
Karkassen
OBO zag dat de populariteit van bandenvernieuwing op de industriële markt toenam, en de aanvoer van versleten banden(karkassen) afnam. Door het grote aanbod van Chinese banden die vaak niet te vernieuwen zijn, bleven er alleen maar Europese karkassen over die voor een 2e leven in aanmerking kwamen. Om toch de markt te bedienen en zichzelf uiteindelijk weer te voorzien van een goede aanvoer van karkassen bedacht OBO Banden het tweede leven concept.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.