Hankook Tire koopt groot Duits bandenbedrijf

Hankook Tire koopt groot Duits bandenbedrijf

Hankook Tire koopt Reifen-Müller, één van de grootste, onafhankelijke bandengroothandels en bandenservicebedrijven van Duitsland met 44 verkooppunten. Naast de verkoopmaatschappij van Reifen-Müller maakt ook Reifen-Müller GmbH & Co Runderneuerungswerk KG deel uit van de aankoop.
Bandenhandel
Reifen-Müller werd in 1966 opgericht. Bij de bandenhandel werken op dit moment ruim 700 medewerkers en de organisatie heeft 44 eigen servicestations in Duitsland. Deze leveren banden voor personenauto’s, lichte en zware vrachtwagens, bussen, motoren en landbouwbanden. De voormalige eigenaars en de huidige directie zullen de leiding van het bedrijf verder voortzetten.
Verkoopnetwerk
Met de overname van Reifen-Müller versterkt Hankook haar verkoopactiviteiten. Door de investering en verdere uitbreiding van het verkoopnetwerk versterkt de bandenfabrikant haar wereldwijde concurrentiepositie in Duitsland aanzienlijk. De bandenfabrikant versterkt daardoor tevens haar wereldwijde concurrentiepositie. Hankook zal de 44 servicepunten van Reifen-Müller als strategische basis gaan gebruiken en haar activiteiten zo via dit verkoopnetwerk verder uitbouwen.
Verder zal Hankook Tire haar strategie ten aanzien van organische groei doorzetten door het opzetten van nieuwe productiefabrieken, R&D-centra en innovatieve verkoopnetwerken. De bandenfabrikant versterkt daarmee haar wereldwijde positie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.