Zuid-West Banden importeur Agribrink bandendruksysteem

Zuid-West Banden importeur Agribrink bandendruksysteem

Zuid-West Banden is aangesteld als importeur van Agribrink, een Canadese producent van een bandendrukwisselsysteem. Dit laat het bedrijf in Klaaswaal weten.
Druk verlagen
Het bandendrukwisselsysteem is in staat om de bandenspanning in een korte tijd te verlagen. Het bestaat uit een hydraulisch aangedreven compressor met een capaciteit van 1400 l/min en een buffertank. De leidingen naar de banden lopen buitenom en de bediening loopt via een eenvoudig kastje. De bandenspanning is af te lezen op een monitor in de cabine. Het systeem kan ook via Isobus worden bediend.
Opbrengst
Volgens de fabrikant levert het systeem een opbrengstverhoging van 4 procent door minder structuurbederf en verdichting gaan de banden 20 procent langer mee Door het gebruik van de juiste spanning tijdens transport en veldwerk gaan de banden 20 procent langer mee en is er een brandstofbesparing van 15 procent.
Voor de import van Agribrink werkt Zuid-West Banden samen met Troost en Van Gurp in Stad aan ’t Haringvliet. In Noord-Amerika draaien inmiddels meer dan 100 Agribrink drukwisselsystemen.  (Foto: Zuid-West Banden)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.