De Rekenkamer onderzoekt prijsverschillen banden

De Rekenkamer onderzoekt prijsverschillen banden

Op donderdag 15 januari besteedt het tv-programma ‘De Rekenkamer‘ op NPO3 aandacht aan de grote prijsverschillen tussen banden.
Grote prijsverschillen
Volgens De Rekenkamer kan de prijs van één band variëren van 30 tot 300 euro. De onderzoekers proberen in de uitzending te achterhalen wat een band nou precies kost en waarom de verschillen zo groot zijn.
Kosten in beeld
De Rekenkamer brengt elke week de kosten van een product in beeld aan de hand van een kijkersvraag. Het programma duurt van 20.30 uur tot 21.05 uur en wordt uitgezonden dor de KRO.
De Rekenkamer wordt uitgezonden op donderdag 15 januari om 20.25 uur op de tv zender NPO3.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Vanavond de uitzending gezien. Wat was dit slecht opgezet. Ik had Kwik fit hoger ingeschat.
    Als je je product wilt verkopen moet je wel zorgen dat de persoon waar vragen aangesteld worden wel direct kan antwoorden over de echte plus punten van winter en zomerbanden. Dan de prijzen waarmee de rekenkamer de prijs van een autoband ging bepalen. Ik heb ze niet gehoord over kosten van personeel-transportkosten-verzekeringen enz. al deze kosten moet volgens mij toch doorberekend worden. De algehele kosten voor winteropslag en bandenwissel is wel aan de hoge kant. Als ik deze prijzen zou doorberekenen aan mijn klanten hou ik geen klant over. Bij ons kost opslag plus bandenwissel tussen de 80,00 en 135,00 euro incl btw PER JAAR.

  2. Paremo

    weten jullie ook dat 4×70 280 is ipv 240.. En dat de inwendige constructie van een band o.a ook bepalend is voor de prijsstelling? Waarom verteld u niet dat de opbouw van de staalgordel de hoek waaronder deze wordt geplaatst en de precisie waarmee deze worden opgebouwd van elk merk een specifieke doelgroep wordt aangesproken
    En dat er dus voor elke toepassing een band verkrijgbaar is. En dat die prijzen daardoor verschillen ook heel normaal is. een van Bommel schoen ( a merk ) zit en loopt beter dan een schoen van een ander ( B of C merk ) ..en dat een winterband een pasieve veiligheid is, net zoals een airbag of ABS je betaald er een godsvermogen voor maar hoopt het niet nodig te hebben. En waarom zeg je er niet bij dat als je met winterbanden rijdt je zomerbanden niet slijten en vice versa. Kortom een aflevering die de vraag van de klant ( bestuurder van vw ) niet beantwoord op de manier die alle kijkers aan de hand van een objectief oordeel een juiste beslissing moet laten nemen. Dankzij de uitzending zijn er alleen maar meer vragen gekomen, terwijl het mijn inziens de bedoeling was om duidelijkheid te verschaffen
    ( jammer )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.