Bridgestone meet continu profieldiepte

Bridgestone meet continu profieldiepte

Bridgestone CAISBridgestone Corporation heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor het beoordelen van bandenslijtage en profieldiepte. Deze technologie is gebaseerd op het concept Contact Area Information Sensing (CAIS).
Sensoren
De nieuwe technologie maakt gebruik van sensoren die bevestigd zijn aan de binnenzijde van de band om informatie te verzamelen over wijzigingen aan het profiel tijdens normaal rijden. Door het analyseren van deze informatie beoordeelt het systeem de mate van slijtage en kan de bestuurder real-time de conditie van de band bewaken.
Betere rijcondities
Door de bestuurder van real-time-informatie over de band te voorzien levert de technologie van Bridgestone een bijdrage aan betere rijcondities door de gebruiker in staat te stellen te beoordelen wat het juiste tijdstip is om de banden te vervangen. Verder helpt deze technologie ongelijkmatige slijtage te voorkomen omdat klanten in staat zijn beter te bepalen wanneer de wielen gewisseld moeten worden, zodat ze zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van hun banden, zonder verspilling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.