Nooteboom bespaart 1,7 miljoen kg CO2 met bandenmanagement

Nooteboom bespaart 1,7 miljoen kg CO2 met bandenmanagement

Profile Car & Tyreservice Nooteboom heeft in 2018 een besparing van ruim 1,7 miljoen kilo CO2 bereikt. De besparing werd behaald door onder meer bandenmanagement. Dit laat het bedrijf weten.
Duurzaamheid
Het bandenmanagement richt zich onder andere op balanceren, uitlijnen en spanningscontrole om de duurzaamheid van de vrachtwagenbanden zo optimaal mogelijk te maken en de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te beperken. “Met aantoonbare resultaten zorgt Profile Car & Tyreservice Nooteboom dat steeds meer van haar klanten inzien wat een goed georganiseerd bandenmanagement oplevert, aldus directeur Remco Nooteboom: “De stijging is vooral zichtbaar bij AGF, container- en bulkvervoer.”
Groei
Profile Car & Tyreservice Nooteboom is in 2018 gegroeid tot 22 medewerkers en heeft meer dan 800 voertuigen in beheer. Tevens verdubbelde het aantal aantal uitlijn-klanten. Het bedrijf laat weten dat voor 2019 de eerste afspraken al zijn gemaakt en de gesprekken worden gevoerd met potentiele klanten: “Steeds meer bedrijven gaan inzien dat een duurzaam bandenbeleid grote voordelen oplevert voor zowel bedrijf als milieu.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.