Nokian breidt zijn selectie truckbanden verder uit
(Foto: Nokian)

Nokian breidt zijn selectie truckbanden verder uit

Nokian gaat nieuwe maten aan zijn E-Truck en R-Truck-banden assortiment toevoegen. De E-banden zijn bedoeld voor middellange vrachtroutes en de R-banden zijn voor offroad gebruik van trailers gemaakt.

De E-serie is een stuurasband, voor verschillende weersomstandigheden. Daarom heeft hij volgens het merk een hoger kilometrage en een 3PMSF-markering. Hij is te krijgen in de maat 385/55R22.5. “Middelgroot en regionaal transport in typisch Europese omstandigheden stelt zijn eigen eisen aan banden”, vertelt Teppo Siltanen, productmanager bij Nokian, in een persbericht. “De E-Truck-bandenfamilie is bedoeld om in alle weersomstandigheden een economisch antwoord te bieden op die eisen. De nieuwe band biedt dezelfde stabiliteit en kilometrage waar de hele E-Truck-familie bekend om staat. Het brandstofverbruik is verbeterd en de warmteontwikkeling gaat ook omlaag door de lage rolweerstand van de band.”

Ook de R-band moet onder verschillende omstandigheden kunnen functioneren. “Bij offroad-gebruik is veilige grip gegarandeerd met de zelfreinigende eigenschappen van het open loopvlakpatroon”, stelt Siltanen verder. “Veiligheid en zuinigheid zijn verder verbeterd met een snij- en barst bestendige rubbersamenstelling, met een lage warmteontwikkeling. De R-Truck-bandenserie voelt zich zowel thuis op de weg als op een bouwplaats.” De nieuwste R-Truck trailerband is ontworpen voor zware lasten en verkrijgbaar in de maat 285/70R19.5.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.