Nokian blaast zijn Finse fabriek vol windenergie
(Foto: Shutterstock)

Nokian blaast zijn Finse fabriek vol windenergie

Nokian gaat in al zijn Finse faciliteiten windenergie gebruiken. De bandenmaker heeft een overeenkomst voor tien jaar getekend met het Noordse Gasum om stroom te krijgen.

De stroom komt van een nieuw windmolenpark in de provincie Noord-Ostrobotnia en is beschikbaar vanaf 2023. De fabriek in Vianor loopt al sinds 2019 volledig op groene stroom. Volgens het merk zorgt de nieuwe deal voor meer zekerheid in de toekomstige stroomvoorziening.

“Dit is een verdere stap om onze CO2-uitstoot te verminderen. Hiervoor hebben we zelf Science Based Targets opgesteld. We hebben al zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons magazijn in Nokia, Finland. Daarnaast hebben we hetzelfde boven op de parkeerplaats van onze fabriek in Dayton, VS, en in ons nieuwe testcentrum in Spanje gedaan”, vertelt Teppo Huovila, vicepresident duurzaamheid bij Nokian, in een persbericht.

Volgens het Finse bedrijf waren zijn klimaatdoelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot de eerste die het ‘Science-Based Targets-initiatief’ goedgekeurd werden. Volgens de Finse Wind Power Association is het aandeel van windenergie in tien jaar tijd vertwintigvoudigd. Daarnaast werd van alle geconsumeerde elektriciteit in Finland vorig jaar tien procent opgewekt door de wind.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.