Michelin ziet winst en omzet groeien

Michelin ziet winst en omzet groeien

Vorig jaar zag Michelin haar omzet en winst toenemen. Dit blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag over 2019.
Positieve invloed
De omzet steeg met 7,8 procent tot 24,1 miljard euro, vooral als gevolg van overnames. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,01 miljard euro, een stijging van 179 miljoen euro, waarvan 127 miljoen door overnames. Andere oorzaken waren lagere grondstofprijzen en een betere prijs mix. De winst kwam uit op 1,73 miljard euro., 4 procent meer dan de 1,7 miljard in 2018.
Vooral de hogere verkoop van 18 inch banden en van grotere banden voor personenauto’s en hogere verkoopprijzen hadden een positieve invloed op de resultaten. Toch namen de volumes 1,2 procent af in een rumoerige en krimpende markt.
Iets afnemen
Michelin verwacht dat de resultaten in 2020 iets zullen afnemen. De markt voor personen- en lichte bedrijfsautobanden zal licht krimpen. Voor vervangingsbanden zal de markt stabiel blijven, maar in original equipment krimpen. Michelin verwacht ook dat de markt voortruck en offroad banden en mijnbanden iets zal krimpen, vooral door sterke teruggang in Original Equipment. Alles bij elkaar genomen verwacht Michelin daarom dat de omzet iets zal afnemen, waarbij de bandenfabrikant de effecten van het Corona virus in China niet heeft meegerekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.