Michelin ziet bandenverkopen 7,3% stijgen

Michelin ziet bandenverkopen 7,3% stijgen

In het eerste kwartaal van 2017 heeft Michelin 7,3% meer banden verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de zojuist gepresenteerde kwartaalcijfers.

Prijsstijgingen
Michelin wijt de hogere bandenvolumes met name aan de vervroegde inkopen van dealers. Zij doen dit omdat later dit jaar de prijzen zullen stijgen vanwege hogere grondstofkosten. Ook noemt Michelin als reden dat de vraag naar banden voor mijnbouwtrucks duidelijk in de lift zit dankzij het herstel in de mijnbouwindustrie.

10% meer omzet
De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 5,6 miljard euro, 10% hoger dan een jaar eerder. Deze stijging kwam vooral door het succes van nieuwe banden en services, en een sterke groei (31%) van de volumes in het premium segment van 18 inch en groter.

Voor het hele jaar 2017 verwacht Michelin een voortzetting van de situatie eind 2016 met een stijging van de banden verkoop door de komende prijsstijgingen. Na deze prijsstijgingen zal de groei stabiliseren, maar verwacht Michelin een verbetering van de marges. Voor geheel 2017 verwacht Michelin een bedrijfsresultaat dat gelijk of hoger zal liggen dan in 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.