Hankook boekt iets meer omzet en fors lagere winst

Hankook Tire rapporteert voor het fiscale jaar 2019 een omzet van 6,89 biljoen KRW (Zuid-Koreaanse Won), circa 5,285 miljard euro. De winst kwam uit op 542,9 miljard KRW (416,08 miljoen euro), fors lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag.
High-inch
In 2018 bedroeg de omzet nog 6,8 biljoen KRW (5.232 miljard euro) en de winst 702,6 miljard KRW ( (541,10 miljoen euro). De omzet van high-inch banden (meer dan 17 inch) bedroeg 55,4% van de verkoopcijfers, een stijging van 3,1 % vergeleken met het voorgaande jaar. Het aandeel van deze high-inch banden groeide vooral in China. Dit leidde tot een veel stabielere groei in de markt voor vervangingsbanden. Dit werd veroorzaakt door een versterkte concurrentiepositie in SUV-banden doordat de aanvullende eerste montage geleverd werd aan SUV-modellen.
Toch kwam de bedrijfswinst lager uit door een lagere vraag in de automarkt en onzekerheid door handelsgeschillen.
Meer omzet
Voor 2020 streeft Hankook Tire naar een omzet van 7,2 biljoen KRW. Dit wil het bedrijf bereiken door de marges te verbeteren. Ook wil Hankook haar premium imago versterken door een hogere verkoop van high-inch banden, OE-banden leveren aan premium auto’s en versterken van de concurrentiepositie in de productielijnen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.