Groei Continental zet door

Groei Continental zet door

Continental kijkt terug op een succesvolle afsluiting van het fiscaal jaar 2016. Dit laat de bandenproducent weten in een voorlopige publicatie van de resultaten van 2016.

Doelstelling
De voorlopige omzet in 2016 lag 3% hoger dan die van een jaar eerder. Deze bedroeg rond 40 miljard euro. “Daarmee bereikte het concern met gemak haar doelstelling voor het gehele jaar”, aldus CEO Elmar Degenhart. “Ondanks enkele kleine tegenslagen nam ook de nettowinst toe ten opzichte van een jaar eerder.”

Sterke stijging
Zoals al eerder verwacht stegen de omzet en de winst van Continental in het vierde kwartaal van 2016 sterk. Dit kwam voornamelijk door de groei in de automotive groep en door de verkoop van winterbanden die beter was dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Voor 2017 verwacht Continental een omzetgroei van meer dan 6% tot ruim 43 miljard euro. Het bedrijf denkt daarmee haar doelstelling met gemak te behalen. Continental denkt dat vooral de globale productie van personenauto- en lichte bedrijfsautobanden zal toenemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.