Michelin versterkt positie bij simulatie
(Foto: Shutterstock)

Michelin versterkt positie bij simulatie

Michelin heeft de marktleider in simulatiesoftware, het Engelse Canopy Simulations, overgenomen. Dat stelt het bandenbedrijf ‘in staat te rekenen op de ideale virtuele rijder en zijn positie als technologisch leider en data-driven bedrijf te consolideren’, aldus een persbericht.

De simulatiesoftware die Canopy biedt is een cloud-platform dat modellen voor circuits, auto’s en banden combineert met een zeer geavanceerde baanoptimalisatiefunctie om de input van de perfecte virtuele rijder te simuleren. De software kan steeds gedetailleerdere en gevarieerdere modellen aan voor ontwikkelapplicaties voor het circuit of de openbare weg.

Simulatie is een instrument dat tegenwoordig niet meer kan ontbreken bij de ontwikkeling van banden voor racewagens en in serie geproduceerde sportieve auto’s. Dit jaar worden alle Hypercars voor de 24 Uur van Le Mans voorzien van banden die op een simulator zijn ontwikkeld. Door de mathematische modellering van banden kan de simulator berekenen wat de beste afmetingen en technologieën zijn voor de banden van een nieuwe auto al naar gelang diens eigenschappen en de verdeling van het gewicht.

Dit nieuwe instrument is gebaseerd op dataprocessing technologie en geavanceerde mathematische algoritmes. ‘Mensen hebben nog altijd het laatste woord. Een testrijder geeft de uiteindelijke goedkeuring voor de specificaties van de band en de afstemming daarvan op een auto,’ laat Michelin weten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.