Michelin ontwikkelt Pilot Sport Cup2 voor Ferrari

Michelin ontwikkelt Pilot Sport Cup2 voor Ferrari

Michelin heeft voor de Ferrari 488 Pista een speciale versie ontwikkeld van Pilot Sport Cup2 R. Deze nieuwe K1 band is gemaakt om te voldoen aan de eisen die Ferrari stelt voor nog meer grip op een circuit.
Openbare weg
De Michelin Pilot Sport Cup2 R is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en biedt extreme prestaties op droog wegdek. Hij is in bochten bij hoge snelheden zeer nauwkeurig. Bij de ontwikkeling is intensief gebruik gemaakt van de rijsimulatoren. Bij de nieuwe Michelin Pilot Cup Sport Cup2 R wordt een rubber compound toegepast uit de autosport. Door de structurele stijfheid van de band te vergroten, zorgden de Michelin ingenieurs dat de compound kan profiteren van de extra grip die het speciale loopvlakprofiel biedt. Dat resulteert in 10% meer contact met de grond en 5% meer algehele grip in vergelijking met de standaard Michelin Pilot Sport Cup 2 voor auto’s.
Grenzen verleggen
Volgens Pierre Chaput, de ingenieur die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Michelin Pilot Sport Cup2 R voor de Ferrari 488 Pista, lag de uitdaging in het verleggen van de gripgrenzen van de 488 Pista: “Dankzij de “R” versie van de Pilot Sport Cup2, hebben we een flinke winst geboekt in de rondetijden met behoud van het rijplezier en de reactiviteit die kenmerkend zijn voor de Ferrari 488 Pista.”
Ferrari biedt de Michelin Pilot Sport Cup2 R vanaf maart 2019 optioneel aan voor de 488 Pista in de maten 245/35ZR20 (95Y) PS CUP2 R K1 (voor) en 305/30ZR20 (103Y) PS CUP2 R K1 (achter).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.