Michelin en Continental uit Rusland
(Foto: Shutterstock)

Michelin en Continental uit Rusland

Zowel Michelin als Continental heeft bekend gemaakt dat ze hun fabrieken in Rusland hebben kunnen verkopen. 

Michelin heeft haar industriële activiteiten in Rusland verkocht aan Power International Tires LLC. Dat Russische bedrijf is een bekende partner van Michelin en één van de grootste bandenhandelaren in het land, aldus een persbericht van Michelin. Het Franse bandenbedrijf had haar activiteiten in Rusland na het uitbreken van de oorlog in Oekraine al op 15 maart 2022 geschorst.

De overeenkomst maakt het mogelijk 250 banen te sparen. ‘We zijn ons bewust van het feit dat niet alle werknemers worden overgenomen door Power International Tires. Michelin heeft hen die het bedrijf wensten te verlaten onder goede voorwaarden toegestaan dat te doen.’ De onderneming heeft alle kosten voor het stopzetten van de Russische activiteiten al vorig jaar afgeboekt maar verwacht nog wel een kostenpost van enkele tientallen miljoenen door valutaverschillen.

Continental had al een paar dagen eerder meegedeeld ook haar fabriek in Rusland verkocht te hebben, in dit geval aan het Russische S8 Capital. Continental en S8 Capital ‘zijn overeengekomen dat werknemers worden overgenomen als onderdeel van het verkoopcontract’. Continental stelt daarbij dat ‘verantwoordelijkheid voor de rond 1.100 werknemers altijd één van de belangrijkste overwegingen was.’ 

Met de deal is ook dit bandenbedrijf van de meerderheid van haar activiteiten in Rusland af. De Duitsers hebben nu alleen nog een klein belang in de Russische fabrikant van tachografen Mettem die 10 werknemers telt. Het verkoopkantoor in Moskou met 30 medewerkers staat nog op de lijst om verkocht te worden. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.