Ook elektrische Alpine op Michelin banden
(Foto: Alpine)

Ook elektrische Alpine op Michelin banden

Na een aantal succesvolle samenwerkingen tussen Alpine en Michelin voor de A110 krijgen de elektrische modellen van de Alpine Dream Garage, te beginnen met de A290, ook weer banden van de Franse fabrikant. 

Dat deelt Michelin mee in een persbericht. De samenwerking met Alpine, onderdeel van de Renault Groep, en Michelin begon in 2012 met de ontwikkeling van de nieuwe Alpine A110. De A290, de aanstaande compacte elektrische sportauto, profiteert van ‘innovatieve oplossingen die de kenmerkende wendbaarheid en het rijplezier van Alpine onder alle omstandigheden garanderen’, aldus Michelin.

De A290 wordt geleverd met drie verschillende, gemarkeerde banden voor 19-inch velgen: de Michelin Pilot Sport EV zomerband, de Michelin Pilot Sport S5 zomerband of de Michelin Pilot Alpin 5 winterband met ‘een hoge mate van grip voor gevarieerde winterse omstandigheden’.

Het ontwikkelen van autobanden is een uitdaging. “”Dat geldt nog meer voor een elektrische auto, legt Michelin uit”. De band moet een grote actieradius mogelijk maken, maar ook om kunnen gaan met de andere gewichtsverdeling en het hoge en direct beschikbare koppel. De Alpine A290 is 3,99 meter lang en heeft een grotere spoorbreedte. Dat maakt het ook mogelijk om het dwarsprofiel van de banden met 15 procent te verbreden tot 225 mm. Dat zorgt voor een groter contactoppervlak tussen de band en het wegdek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.