Michelin schrapt 1.500 banen en sluit Duitse fabrieken in Karlsruhe en Trier
(Foto: Shutterstock)

Michelin schrapt 1.500 banen en sluit Duitse fabrieken in Karlsruhe en Trier

Michelin sluit de bandenfabrieken in Karlsruhe en Trier en verplaatst het klantcontactcentrum van Karlsruhe naar Polen. Door de maatregelen gaan er 1.532 banen verloren, zo meldt Michelin in een persbericht. Ook verdwijnt de productie van nieuwe banden en halffabrikanten uit Homburg.  Het bedrijf wil de maatregelen eind 2025 rond hebben.

Het bandenbedrijf noemt het ‘een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing’. Volgens de bandenfabrikant zijn de ingrepen nodig vanwege het gebrek aan concurrentiekracht van de Duitse activiteiten voor de Europese en exportmarkten en de groeiende concurrentie van goedkope vrachtwagenbanden. Het Franse bandenbedrijf boekt ongeveer 425 miljoen euro aan buitengewone kosten af op de financiële resultaten voor 2023.

Het nieuws volgt kort na de mededeling van Goodyear dat het eveneens twee bandenfabrieken in Duitsland sluit. Daarbij verliezen 1.050 werknemers hun baan. In de Duitse auto-industrie werkt ook Volkswagen aan een herstructurering waarbij naar verluidt eveneens duizenden banen worden geschrapt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.