Michelin neemt maatregelen als crisis voortduurt

Michelin neemt maatregelen als crisis voortduurt

MichelinMichelin zal in haar organisatie ingrijpen als de autobandenmarkt zich niet snel herstelt van de economische crisis. Dit heeft CFO Marc Henry gezegd tijdens de presentatie van Michelin’s resultaten over het eerste kwartaal 2013.
Capaciteit
Uit het verslag blijkt dat de verkopen van Michelin met ruim 8 procent zijn gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook blijkt dat in de bandenfabrieken van Michelin in Europa 75 tot 80 procent van de capaciteit wordt benut en in de truckbandenfabrieken 65 tot70 procent.
Reorganisatie
Volgens Henry heeft het geen zin om lang te blijven draaien op 65 tot 70 procent van de capaciteit. “We zullen dat zeker in overweging nemen bij onze strategische heroriëntatie van april tot juli van dit jaar.”
Overigens was er in het eerste kwartaal wel sprake van licht herstel voor de truckbanden. Het aantal verkochte banden liet ten opzichte van het vorige kwartaal een kleine opleving zien. Voor geheel 2013 verwacht Michelin dat het aantal verkochte banden stabiel zal blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.