Bridgestone bouwt nieuwe fabriek voor OTR banden

Bridgestone bouwt nieuwe fabriek voor OTR banden

Bridgestone OTR bandBridgestone bouwt voor zijn OTR divisie een nieuwe fabriek in Aiken County (South Carolina, VS) om te voldoen aan de groeiende vraag naar grote en supergrote OTR banden.
Mijnbouw
De groeiende vraag is het gevolg van de toegenomen wereldwijde vraag naar ontgonnen en gedolven mineralen. Hiervoor is ook de vraag gestegen naar mijnbouwvoertuigen; supergrote vrachtwagens met een laadvermogen van max. 400 ton die worden ingezet voor de mijnbouw en winning van delfstoffen. In de nieuwe fabriek in Aiken zullen de grote en supergrote  OTR banden voor deze voertuigen worden gebouwd.
In verband met de grote vraag heeft Bridgestone ook al in 2009 een fabriek voor grote en supergrote OTR banden geopend in Kitakyushu.
OTR banden
Bridgestone heeft aangegeven te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van OTR banden. In de fabrieken worden bijvoorbeeld geavanceerde technologieën zoals röntgenstralen en supersonische controle-apparaten toegepast om de kwaliteit van de banden te garanderen. Met de investeringen wil men snel op de veranderingen in de vraag in de markt kunnen inspelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.