Omzet Goodyear eerste kwartaal 2013 lager

Omzet Goodyear eerste kwartaal 2013 lager

Goodyear ZeppelinIn het eerste kwartaal van 2013 heeft Goodyear een lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode van 2012. Dit bleek uit het gepubliceerde kwartaal verslag.
Europa
De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 4,9 miljard dollar; een jaar eerder was dit nog 5,5 miljard dollar. De fabrikant verkocht 393,5 miljoen banden. 8 procent minder dan in 2012, voornamelijk door de lagere hoeveelheden in Europa.
Drie stappen plan
Om de achterblijvende resultaten te verbeteren treft het bandenconcern maatregelen: “Hier nemen we stappen om onze positie te verbeteren”, aldus CEO Richard J. Kramer. “We komen met een drie stappen plan om tot een grotere winstgevendheid te komen, met de focus op het vergroten van marktaandeel in de marktsegmenten waar we reeds actief zijn, groei in opkomende markten en het vergroten van de productiviteit.”
Bedrijfsresultaat
Goodyear houdt er dan ook rekening mee dat de hoeveelheid verkochte banden in het gehele jaar gelijk zal zijn aan die in 2012. Het concern verwacht dat het bedrijfsresultaat in 2013 zal uitkomen op een bedrag van 1,4 tot 1,5 miljard dollar, meer dan 12 procent hoger dan dat in 2012. “Dat is een record.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.