Lanxess waarschuwt voor 1e kwartaal 2013

Lanxess waarschuwt voor 1e kwartaal 2013

Lanxess logoRubber fabrikant Lanxess waarschuwde bij de bekendmaking van de resultaten over het 4e kwartaal 2012 voor een zwakke vraag in het 1e kwartaal. Dit meldt ABN Amro.
Pas in de 2e helft van 2013 verwacht het bedrijf dat de markt zal aantrekken. Lanxess blijft daarom voor 2014 uitgaan van een omzet van 1,4 miljard euro. In het 4e kwartaal van het afgelopen jaar behaalde Lanxess een bedrijfsresultaat van 239 miljoen euro, 12% meer dan verwacht. In de 2e helft van 2012 werd het bedrijf geconfronteerd met een zwakke vraag, aldus ABN Amro: “Die trend houdt nog altijd aan, maar zal in de loop van dit jaar verbeteren. Tot die tijd worden twee fabrieken in België en Texas tijdelijk gesloten. Dat komt echter niet als een verrassing.”
Volgens ABN Amro kent het bedrijf sterke vooruitzichten op de middellange en lange termijn. Men stelt dat de zwakke vraag in het afgelopen jaar bekend was omdat orders uit Europa en China achterbleven. Maar het aantal Chinese orders gaat weer toenemen en ook de Verenigde Staten wint. Europa blijft volgens ABN Amro problematisch: “Maar ook hier zal de vervangingsvraag naar banden en auto’s dit jaar tot meer groei leiden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.