Kwik-Fit: vierseizoenenband verovert terrein

Kwik-Fit: vierseizoenenband verovert terrein

De vierseizoenenband is aan een enorme opmars bezig. Dit meldt Kwik-Fit op basis van de vijfde Bandenmonitor, opgesteld na onderzoek van Jes Marketing Onderzoek.
Verdubbeld
In de afgelopen twee jaar is het aantal auto’s dat op vierseizoenenbanden rijdt zelfs meer dan verdubbeld. Volgens Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit kiezen veel automobilisten bij hun tweede auto voor vierseizoenenbanden: “Deze “allround band” beschikt over kenmerken van beide banden, maar kan bij winterse omstandigheden niet tippen aan een volwaardige winterband. Omdat de tweede auto vaak niet veel verder komt dan de plaatselijke supermarkt, is de vierseizoenenband een begrijpelijk en goed alternatief voor deze auto.”
18 bandenmerken
In Nederland zijn er van de in totaal 97 verschillende bandenmerken 18 die vierseizoenenbanden aanbieden. En de top drie met Vredestein, Goodyear en Tyfoon nemen met respectievelijk 37, 19 en 14 procent ruim 70 procent van het wegdekaandeel ten aanzien van de zogenaamde all weather banden in. “Hier liggen dus duidelijk kansen voor andere bandenleveranciers,” denkt Van der Meer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.