Aantal auto’s op winterbanden niet gegroeid

Aantal auto’s op winterbanden niet gegroeid

Het uitblijven van een strenge winter heeft ervoor gezorgd dat het aantal auto’s op winterbanden precies gelijk is gebleven aan vorig jaar, zo blijkt uit de vijfde Bandenmonitor van Kwik-Fit, opgesteld na onderzoek van Jes Marketing Onderzoek.
Groei vierseizoenenbanden
Het percentage personenauto’s dat de afgelopen maanden op winterbanden reed, is blijven steken op 35,2%, nagenoeg hetzelfde percentage als een jaar eerder (35,3%). Het percentage vierseizoenenbanden is in vergelijking met een jaar eerder gestegen van 3,4% tot een wegdekaandeel van 4,7%.
Stabilisatie
De stabilisatie volgt op een 10-jarige periode van continue groei, aldus Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit: “De stagnatie in de winterbanden penetratie wordt beïnvloed door de bijzonder zachte winter van dit jaar. Kwik-Fit constateerde begin januari dat 9% wel winterbanden had, maar ze nog steeds moest wisselen. 11% overwoog nog om winterbanden aan te schaffen en 4% was nog aan het wachten op de levering van een nieuwe auto voordat ze tot de aanschaf van winterbanden zouden overgaan. Omdat het weer geen aanleiding gaf, hebben de meeste van deze automobilisten geen winterbanden aangeschaft en dat heeft een duidelijke impact gehad op wegdekaandeel van de winterbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.