Kumho ook leverancier Kia EV6
(Foto: Shutterstock)

Kumho ook leverancier Kia EV6

Kumho mag naast Nexen ook banden gaan leveren aan Kia’s eerste volledig elektrische model. De EV6 krijgt twee verschillende banden van de fabrikant mee.

De Zuid-Koreaanse EV heeft keuze uit de Grugen HP71 in de maat 235/55 R19 101H en de Ecsta PS71 in de maat 235/55 R19 105V. De twee loopvlakken zijn volgens de maker geoptimaliseerd voor rolweerstand, kilometrage en rijdynamiek. De banden beschikken ook over K-Silent technologie, wat betekent dat ze over een speciale schuimlaag beschikken. Deze laag moet het geluidsniveau in de passagiersruimte met decibels verminderen, in vergelijking met standaardbanden. Hiernaast moet een polyurethaanspons aan de binnenzijde van het loopvlak nog meer trillingen absorberen. Dit zorgt voor een veel aangenamer geluidsniveau in het voertuig.

“Met de K-Silent-technologie zijn we in staat om aan alle eisen te voldoen van duurzame mobiliteit. We zijn blij dat we de Kia EV6 ermee kunnen uitrusten. In lijn met onze slogan Your Smart Mobility Partner zullen we samen met onze klanten blijven groeien door geavanceerde technologieën te ontwikkelen en state-of-the-art banden te ontwerpen voor toekomstige voertuigen”, vertelt Insoo Kim, vicepresident van Kumho, in een persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.