Continental opnieuw OE-leverancier Kia Niro
(Foto: Kia)

Continental opnieuw OE-leverancier Kia Niro

Continental levert ook aan de nieuwste generatie Kia Niro zijn banden fabrieks-af. De Koreaanse crossover heeft beschikking tot Ecocontact 6 Q, Premiumcontact 6 en Procontact RX-banden.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika krijgt de volledig elektrische Niro 17 inch Ecocontact 6 Q-banden. De HEV- en PHEV-versies krijgen daarentegen 18 inch-banden uit de Premiumcontact 6-lijn. Klanten in de VS en Korea kunnen verder ook 18 inch Procontact RX-sloffen kiezen als all-season banden voor hun nieuwe HEV of PHEV. De bandenmaker laat weten dat voor de vervangingsverkopen ook bandenlijnen als de Allseasoncontact beschikbaar zijn.

Banden

De Ecocontact 6 Q staat bekend om zijn energie-efficiëntie en levensduur, maar heeft volgens Continental ook uitstekende rij- en remprestaties. Het loopvlakprofiel past zich voortdurend aan het wegdek aan, wat voor een langere levensduur van de band moet zorgen. De speciaal ontwikkelde rubbersamenstelling minimaliseert wrijving wanneer de band in contact is met het wegdek, waardoor de band minder energie opneemt en daarmee de rolweerstand vermindert. Dit vergroot op zijn beurt weer de actieradius bij EV’s. Dankzij aangepaste blokken, lamellen en zijgroeven is de Ecocontact 6 Q ook geoptimaliseerd voor het produceren van minder geluid.

De Premiumcontact 6 legt vooral de focus op veiligheid en comfort. De speciale compound in het loopvlak, zorgt door een verbeterde grip voor meer veiligheid en betere remeigenschappen op nat wegdek. Het bandontwerp moet verder voor meer stabiliteit in de bochten zorgen. Het speciale ontwerp met omtrekgroeven zorgt voor een verbeterde respons op het gebied van handling en stuurprecisie op natte en droge wegen. De Procontact RX is een all-season toerband met aandacht voor tractie en remprestaties op zowel natte als droge wegen. De bandenmaker stelt dat de Procontact door zijn nauwkeurige stuurrespons een uitstekende handling mogelijk maakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.