Goodyear vergroent zijn Europese fabrieken
(Foto: Shutterstock)

Goodyear vergroent zijn Europese fabrieken

Goodyear gaat in verschillende Europese en Turkse fabrieken honderd procent hernieuwbare energie gebruiken. De bandenmaker ziet dit als de eerste stap om zijn milieu-plan te voltooien. Hierin staat dat het merk tegen eind 2022 in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika groene stroom wil gebruiken.

De fabrieken in kwestie liggen in Turkije, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Polen, Slovenië, en Nederland. Het merk geeft daarnaast aan in de tweede fase zijn fabrieken in Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, en Servië aan te pakken. Het doel van al deze maatregelen is om tegen 2023 de CO2-uitstoot van het bedrijf met 25 procent te verminderen, ten opzichte van 2010. Het bedrijf behaalde naar eigen zegen in 2020 al een intensiteitsvermindering van 19 procent.

Om de bovengenoemde fabrieken op groene stroom te laten draaien koopt de bandenmaker voor ongeveer 700 duizend megawattuur aan hernieuwbare elektriciteit in. Hierdoor moet de uitstoot van het bedrijf tot 260 duizend ton CO2 verminderen. Om te garanderen dat de elektriciteit ook echt uit hernieuwbare energiebronnen is geproduceerd, koopt Goodyear GvO’s (Garantie van Oorsprong) aan. Deze verstrekken informatie aan elektriciteitsklanten over de bron van hun energie.

Groene stroom

“De overstap naar 100 procent hernieuwbare elektriciteit in deze productiefaciliteiten past bij ons streven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen”, vertelt Chris Delaney, president van Goodyear Europa, in een persbericht. “Bovendien toont deze beslissing aan dat we stappen ondernemen om onze milieu-impact voortdurend te verminderen. Dit is van belang om een betere toekomst voor ons allemaal te verzekeren.”  De overstap naar groene stroom is niet de enige stap die het bedrijf op ecologisch gebied zet. Eerder dit jaar kondigde het merk aan dat het de eerste grootschalige zonne-carport van Luxemburg zou bouwen. Deze is ondertussen operationeel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.