Prometeon opent nieuw R&D centrum in Turkije
(Foto: Prometeon)

Prometeon opent nieuw R&D centrum in Turkije

Prometeon heeft zijn nieuwe R&D centrum in Turkije geopend. De faciliteit is gevestigd in Kocaeli en heeft ongeveer 12,7 miljoen euro in investeringen van de bandenmaker ontvangen.

De openingsceremonie werd door Prometeon-president Roberto Righi gehouden in het bijzijn van de Turkse industrieminister Mustafa Varank. Volgens het bandenbedrijf is de opening een belangrijke stap in zijn wereldwijde strategie. Het merk wil zich namelijk meer gaan focussen op de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Vooral het verminderen van de rolweerstand heeft hierbij prioriteit.

“Ons bedrijf is door zijn focus in duurzaamheid goed in staat geweest om de pandemie effectief door te komen, zowel financieel als commercieel. Het nieuwe R&D-centrum past in deze strategie en stelt ons in staat om onze doelen te bereiken. Daarnaast kunnen we hierdoor ons aanbod van zowel producten als klantenservice te verbeteren. Ook onze partnerschappen met OEM’s consolideren we hierdoor en onze kwaliteits- en efficiëntienormen verhogen we verder”, vertelt Alexandre Bregantim, cto van Prometeon, in een persbericht.

Wereldwijd

Het R&D-centrum van Prometeon bevindt zich in de Kocaeli-fabriek, die in 1960 werd gebouwd als de eerste Turkse bandenfabriek. Met de nieuwe investering groeit het Turkse R&D-team van de bandenmaker tot 30 ingenieurs. Daarnaast verwacht het merk dat ook het aantal prototypes en patenten zal toenemen. Prometeon heeft wereldwijd drie R&D-centra: naast de Turkse zijn er ook die in Italië en Brazilië. De Groep beschikt verder ook over een ontwikkelingscentrum in Egypte.

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.