Goodyear en Plus gaan samenwerking aan
(Foto: Goodyear)

Goodyear en Plus gaan samenwerking aan

Goodyear gaat samenwerken met technologie-leverancier Plus. De samenwerking is vooral gericht om mobiliteitsoplossingen voor zelfrijdende vrachtwagens te ontwikkelen.

Bandenfabrikant Goodyear ontwikkelt zijn geconnecteerde banden door en verwacht dat de Level 4 autonome rijtechnologie van Plus hierbij helpt. Vooral op het gebied van veiligheid en verbruik denkt de bandenmaker terrein te kunnen winnen. De bedoeling is dat de banden van Goodyear feedback geven aan het rijsysteem van Plus. Op zijn beurt kijkt dit systeem, aan de hand van machine learning, hoe het brandstofverbruik omlaag kan.

“Banden raken als enige de grond bij voertuigen. Dit is een cruciale positie die ons kan helpen toekomstige mobiliteitsoplossingen, zoals autonoom transport, mogelijk te maken”, vertelt Chris Helsel, cto van Goodyear, in een persbericht. “Met onze producten en innovatie ondersteunt Goodyear efficiënte vlootoperaties. Wij zijn verheugd om met Plus mogelijkheden voor de logistieke sector te creëren.”

Plus

Het bandenmerk verwacht dat met het nieuwe systeem ook de prestaties van voertuigen bij slechte weer- en wegomstandigheden verbeteren. Naar eigen zeggen komt dit door ervaringen met Plusdrive, het systeem van Plus. Dit systeem is al bij enkele klanten geïmplementeerd en komt ook terug in de FAW J7 L3-truck (First Automobile Works). Deze truck gaat naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar in productie.

“We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om waarde te genereren voor klanten met behulp van onze autonome rijtechnologie. De samenwerking tussen Plus en Goodyear stelt ons in staat om de innovatieve brandstofefficiëntietechnologieën van beide bedrijven te benutten om de prestaties van autonome vrachtwagens te verbeteren”, stelt Shawn Kerrigan, coo en medeoprichter van Plus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.